DELAVNICA

"Moja Maternica,

    Moje Vesolje"

MOja maternica moje vesolje (1).jpg
TEORETIČNO-PRAKTIČNA DELAVNICA s poglobljenim pregledom ženskega cikla in teoretičnim delom abdominalne masaže ter vaj obrazne joge in energijskih vaj za nego ženskih organov

petek, 22.3.2019 od 18.00 - 21.00 ure, LUNINA SOBA, Grosuplje

Praktično-teoretična delavnica, namenjena aktivaciji našega svetišča, vesolja znotraj nas, centra naše moči z učinkovito in preprosto abdominalno masažo ter tehnikami za nego ženskih organov.

 

Pričarale bomo intimno vzdušje na druženju v ženskem krogu, kjer bomo napolnile naše templje z najbolj koristnimi hormoni za dobro počutje, ljubečo srčno energijo in se obogatile z dragocenim starodavnim znanjem za vsakodnevno uporabo.

Čas je, da Ženske začnemo skrbeti zase, da gremo iz teorij v prakso, da pridemo nazaj v svojo polno moč, da bo naša maternica spet središče kot svetišče. Maternica ni skladišče za strah in druga negativna čustva. Ozaveščale bomo pomen nege maternice in ženskih organov bomo v Lunini sobi (prostor za nego in umik Žensk) v Grosuplju.

VSEBINA DELAVNICE:

naučile se bomo abdominalne masaže (oz. če ste že bile, ponovile in pridobile dodatne informacije) za naše ženske organe in krepitev imunskega sistema z najboljšo masažno mešanico;


poglobljeno si bomo pogledale delovanje menstrualnega oziroma luninega cikla – čemu je posamezni del cikla namenjen in kako njegove značilnosti uporabiti za svoje dobro počutje ter kaj delati oziroma prakticirati ob določeni fazi cikla; 👉 Ženske smo ciklična bitja. Ko se zavemo pomembnosti naših organov za našo življenjsko energijo (chi) in pomladitev ter dobro počutje, odkrijemo svojo moč, ki smo jo že od nekdaj imele in pozitivno vplivamo na svojo okolico. Govorile bomo tudi o menopavzi oz. postmenopavzi in kaj je priporočljivo takrat;


izvajale bomo vaje za nego ženskih organov in vaje, ki jih lahko izvajate tudi z žadastim jajčkom.👉 Ko imamo močno medenično dno, smo bolj v svojem centru in ohranjamo energijo, zato bo fokus tudi na vajah za krepitev "medenične energetske posode".

s sledenjem ritmu narave in našemu oziroma luninem ciklu, smo v stiku s seboj in z Naravo;

1. del: o menstrualnem in luninem ciklu (teoretični pregled in napotki) - v obliki predavanja s prezentacijo;

2. del: abdominalna samomasaža v teoriji in praksi;

3. del: nega ženskih organov (praktične taoistične in holistične vaje za ženske organe, mišice medeničnega dna

            vključno z obrazno jogo)

 


Prispevek za udeležbo  na delavnici: 40,00 evrov (vključuje tudi ekološke čajčke in zdrav prigrizek glede na rdečo nit našega druženja).

Prejeli boste gradivo, ki vam bo v pomoč pri izvajanju masaže in vaj.

                                                                                                

👉MOJA IZKUŠNJA V ZVEZI S TEMATIKO DELAVNICE IN DOSEDANJIMI DELAVNICI (ta bo že najina četrta s to tematiko): "Z jogo obraza in energijsko jogo sem obraz vrnila v optimalno formo in okrepila organe in mišice medeničnega dna, z negovalnimi tehnikami za ženske organe sem uskladila svoj menstrualni ciklus, moja menstruacija ni boleča in močna. Odkar redno izvajam abdominalno masažo sem opazila zmanjšano napihnjenost trebuha in okrepitev imunskega sistema ter miren spanec. Zavedam se, kako pomembno je, da so ženski organi pretočni, da za njih lepo skrbimo in da imamo o njih lepe misli ter da jim redno posvečamo pozornost in se tako izognemo neravnovesjem.

Delavnico in seznanitev z na njej obravnavano tematiko toplo priporočam vsem Ženskam, tako mamam, hčerkam, babicam... Preprečimo oziroma odpravimo neravnovesja, ki so posledica skrbi, kopičenja energije v glavi, namesto v organih, jeze, zamer in redno izvajajmo vaje za ženske organe ter se zavedajmo pomena preventivne skrbi zanje, na naraven način. To je darilo narave nam Ženskam. Zavedajmo se, kako neverjetne smo, ker imamo samo Ženske tako dragocene organe, energetske posode in kako pomembno je, da imamo o njih lepe mislim, da jim namenjamo ljubečo pozornost in izvajamo vaje zanje. Naše mame so porabile ogromno energije za to, da so znotraj njihove maternice nastali naši organi. Ustavimo se in začutimo hvaležnost za to. Ker smo ciklična bitja, je zelo koristno, da poleg sledenja ciklom narave sledimo tudi našemu ciklu, ki je naš smerokaz in če mu sledimo, delamo tisto, kar je glede na posamezno fazo cikla prav. Tako nam je lažje in se ne izčrpavamo. Poleg pregleda našega cikla, so dragocene informacije, ki nam jih predaja Jana, in sicer da z redno abdominalno masažo izboljšamo samoprekrvavitev maternice in okrepimo imunski sistem ter da neravnovesje v maternici pomeni, da celo telo ni v ravnovesju. Kot nam je povedala Jana, so razne pregrade in ciste posledica neravnovesja, ki se z abdominalno Maja masažo odpravljajo." Špela

👉 praktična delavnica*preproste tehnike in vaje*zanimivo in poučno*zelo uporabno znanje*brez dolgovezenja

KAJ JE ABDOMINALNA MASAŽA?

Je nežna zunanja masaža trebuha in medenice, ki pomaga usmeriti notranje reproduktivne organe v njihov pravilen položaj ter v ponovno ravnotežje in harmonijo s čimer se sproščajo fizične in čustvene prenasičenosti, olajša napetosti v trebušni preponi ter pospeši pretok krvi, limfe, živčevja in chi-ja. Učinkuje tudi na fizičnem, miselnem, čustvenem ter na spiritualnem nivoju.

Abdominalni predel je naše središče-vesolje.

Bil je predolgo časa ignoriran in čas je, da začnemo prepoznavati pomembnost zdravja na tem področju.

 

Primerna je za ženske, moške in tudi otroke, še posebno pa za vse, ki trpijo zaradi težav s prebavili in z rodili,

glavoboli, depresijo, slabokrvnostjo, težav s prostato, in ženske z menstrualnimi krči,

PMS, težave s spočetjem in ženske po odstranitvi maternice, predvsem zaradi zastajanja vode.

Primerna tudi za ženske cca. 1-2 mes. po porodu in 8-10 tednov po carskem rezu. 

Je tudi naravna kontracepcija.

Kako deluje?

Sprosti mišice in napetost v preponi ter poravna medenico.

Pospeši pretok krvi in limfe ter vzpostavi pretočnost v medeničnem predelu in sosednjih organih.

Vse to je pomembno za medenično zdravje.

Zakaj nepravilen položaj maternice/prostate?

Zaradi nošenja visokih pet, prekrižanih nog,

intenzivnega ukvarjanja s športom,

prenašanja težkih bremen med menstruacijo in takoj po porodu,

težkega poroda ali pa zaradi padcev in prometnih nesreč,…

VODENJE DELAVNICE:

Z vami bova Špela Baričič, inštruktorica joge obraza in ustanoviteljica Lunine sobe. Znanje iz nege ženskih organov pridobivala med drugim tudi pri taoističnem mojstru Mantaku Chii, že več let strastno raziskujem, preučujem in prakticiram starodavne ženske prakse

ter

Jana Prašnikar (Pot do narave), maserka klasične masaže, svetovalka o prehrani, ustvarjalka naravne kozmetike in izvajalka šamanskega bobnanja, ki se je abdominalne masaže učila pri Vivian Menjivar, dipl. ABT (NCCAOM), .

Pridite in pridobite dragoceno starodavno znanje, ki vam ga predajava. Toplo vabljeni, da pogrejete z nama zaklade svoje moči in se nama pridružite na edinstveni delavnici. Število mest je omejeno, zagotovite si svojega s prijavo preko spodnjega prijavnega gumba. 

Lep pozdrav.

47201672_1417060288426923_42102159518885
43950267_492211691257004_390962124535994
43753064_445619665963310_672255900871399