SHIVA LUNINA SOBA

z navdušenjem predstavlja

"KAKAVOVO CEREMONIJO"

sobota, 29.2.2020 od 16.00 - cca. 20.15 ure

Lunina soba, GROSUPLJE

“Spiritualna pot, strah pred novimi začetki in pasti ega” – kakavova ceremonija v ženskem krogu
kakav krog.jpg

V mesecu februarju vas v Lunini sobi prisrčno vabimo na kakavovo ceremonijo v ženskem krogu. Pripravile smo vam večer, ki bo čisto vaš, z uvodnim delom (dihalne vaje, joga obraza in tehnike za maternico), s kakavovo ceremonijo, zvočno kopeljo s himalajskimi in kristalnim posodami in varno, prijateljsko vzdušje.

Ženski krog

Vse stare kulture in civilizacije, vse skupnosti, ki so se zavedale osnovnih kozmičnih principov in tega, da je vse povezano (temu v šamanizmu rečemo »velika mreža življenja«), so poznale oblike ženskih krogov. V teh krogih so se srečevale ženske vseh starosti, od dojenčic do stark, in si predajale modrosti, izmenjavale izkušnje, šle skupaj skozi življenjske prehode in iniciacije z medsebojno podporo, ljubeznijo in modrostjo. To se je v naši družbi žal precej izgubilo. Ženske se vse prevečkrat obnašamo kot tekmice, globoko v sebi pa pogrešamo »staro verigo ženskega zavezništva«, predajanja modrosti med generacijami, medsebojne podpore in spodbujanja.

 

Namen ženskega kroga je ustvariti varen, sveti prostor, v katerem lahko slišite same sebe, svoje resnične notranje vzgibe in želje ter prejmete jasno duhovno vodstvo. Za ceremonijo si lahko tudi postavite določeno namero, za katero potrebujete duhovno vodstvo.

hot-chocolate-7BYS8ER AUTUMN MM.jpg
AL 02 CR.jpg
organic-cacao-beans-R.jpg

Luna v Biku

Na dan naše ceremonije bo luna v znamenju bika. Luna se v znamenju bika zelo dobro počuti (je v svoji eksaltaciji, na višku moči), kar pomeni, da se tudi pri nas lahko izrazijo naše najboljše lastnosti. Bik je zemeljski znak, dobrodušen, ženska energija, receptivnost, intuicija in uživanje v malih radostih življenja. Čustva bodo intenzivna, luna v biku vam pokaže, kje ste se zataknili v svoji coni udobja in kam usmeriti svoj fokus (prizemljiti svoja prizadevanja). Bik je nagnjen k pretiranemu uživanju, je fiksen znak, ki stremi po stabilnosti, lahko deluje pasiven. Vendar pa, ko se enkrat odloči in osredotoči na svoj cilj, ga ne ustavi nič več. Luna vam bo pomagala prepoznati, kje ste se ustavile (zataknile) in kam usmeriti svoj fokus.

 

Ni pa to najboljši dan za razlaganje svojih načrtov, še manj za vsiljevanje svojega mnenja drugim. Luna v Biku nekako naredi, da trmasto in uporno branimo svoja mnenja. Izkoristite Luno v Biku za zdravljenje z zemljo ali bioenergijo, za masažo, za izlet v naravo. Vnesite še več romantike in topline v odnose s svojimi bližnjimi. Z nežnimi trenutki in majhnimi pozornostmi si boste prav gotovo nabrali pozitivne točke v svoji okolici. Privoščite si preprost, okusen obrok.

Kakav kot rastlina učiteljica v šamanizmu

Velik del šamanskih kultur je tudi spoštljivo delo z rastlinami učiteljicami. Kakav je ena od tistih rastlin, ki so se zavezale pomagati človeštvu pri njegovi duhovni evoluciji in prebujanju zavesti. Rastlina učiteljica kakav je ljubeča, nežna učiteljica, ki nas lahko popelje v neizmerne globine samih sebe. Izvira iz majevske tradicije in je v šamanizmu poznana kot »Odpiralka srca«.

 

Majevska legenda pravi:"Ko bo ogroženo ravnovesje med človekom in naravo  in bo človeštvo skrenilo s poti, se bo kakav znova vrnil iz tropskega deževnega pragozda, da nam pomaga odpreti in ozdraviti naša srca."

 

Za Maje je bil spirit (duh) kakava eno najmočnejših božanstev. Za ceremonijo bomo uporabile presen, organski, ceremonialni kakav, ki ga za nas pripravlja Ashaninka pleme iz Peruja. Obredni kakav vas popelje k vratom v srce, v spiritualno realnost, vendar vas ne potisne skozi vrata kot ostale rastline učiteljice, temveč vas nežno povabi na potovanje z duhom čokolade onkraj tančice te realnosti, če se mu odločite slediti.

 

Z več kot 1200 kemičnimi sestavinami so kakavova zrna ena najbolj farmakološko kompleksnih hran v naravi. Vsebujejo teobromin. Ime izvira iz grščine in pomeni »hrana bogov«. Določene aktivne sestavine sprožajo občutke lepih čustev, zato kakav velja za odpiralca srca, ki odpira pot transformacije skozi ljubezen. Kakav okrepi sproščanje dopamina, t.i. hormona sreče. Skozenj pridobimo dostop v svojo podzavest, kjer se razkrijejo in zdravijo najgloblji aspekti nas samih. Pomagal vam bo odstranjevati blokade na vseh področjih v življenju: odnosih, karieri, osebni rasti, ustvarjalnosti...Poglobil bo vašo povezavo s srcem in razširil vašo sposobnost ljubiti in biti ljubljeni.

 

Za potovanje s kakavom si lahko pripravite vprašanja in namero. Ni nujno, da vas bo boginja Ixcacao (duh rastline kakava) odpeljala tja, kamor pričakujete, da vas bo. Lahko pa ste prepričane, da vas bo odpeljala točno tja, kamor potrebujete iti v tem trenutku. Pustite se presenetiti!

 

Ceremonija bo vodena v formatu vodenega potovanja v zavesti (stanje, podobno globoki meditaciji). Izvaja se leže ob blagodejni podpori zvoka – igranju na kristalne in himalajske sklede.

TAdeja Boginja Ixcacao.jpg
JK7_7322.JPG
kakav Lunina.jpg

Nekaj tem, ki se jih bomo dotaknile:

Spiritualna pot, strah pred novimi začetki in pasti ega

 

  • Za nami je leto 2019, ki je bilo kolektivno leto velikih izzivov. Še vedno se soočamo z njimi. Leto 2019 nas je testiralo v tem, koliko smo pripravljeni spustiti stare omejujoče programe, vzorce, pasti, obnašanja, situacije, ki nam ne služijo več. To se je lahko kazalo v razpadanju starih struktur, v velikih spremembah v naših osebnih življenjih, lahko kot dokaj močna dekonstrukcija, okoliščine so nas dobesedno potiskale v spreminjanje starih miselnih vzorcev in pogojevanj. V letu 2020 imamo tako priložnost posaditi nove željene ideje, projekte, sanje, dejavnosti, odnose itd.

  • Naš um je narejen tako, da se avtomatično boji sprememb. Iz strahu se oklepamo starega, ki nas pogosto ne osrečuje več. Pri uvajanju sprememb zapademo v pasti ega, ki jih v budizmu imenujejo "3 gospodarji uma«. Kako nas naš zavestni um ujame v zanko in drži v starih začaranih krogih? Katere mehanizme uporablja? O tem bomo govorile na naši ceremoniji in se nato podale na potovanje v zavesti za nove uvide.

  • Pomembnost tega, da se gibamo v skupinah ljudi, ki nas podpirajo in cenijo naše darove in talente.

  • Kako se preko mnogih slojev pogojevanj, mentalnih programov, znova prebiti do moči svojega srca in ustvariti uravnoteženo povezavo med glavo in umom.

  • Kako se prepustiti življenju, kako se prepustiti dobrim stvarim, ki nam prihajajo na pot, in seveda: kako se prepustiti potovanju s kakavom v varnem, svetem prostoru.

  • Praktično delo z rastlino med vodenim potovanjem. Tu vstopate na svoje osebno potovanje, ki bo unikatno za vsako od vas in med katerim tudi same aktivno sodelujete, lahko sprašujete, prejemate sporočila.

 

Tadeja skupaj s svojimi sodelujočimi drži sveti, varen prostor za potovanje v zavesti in med potovanjem spremljam energijska dogajanja vsake udeleženke posebej. Zato je število mest na ceremoniji omejeno.

Zvočna kopel

Zvok himalajskih in kristalnih posod nas bo pripravil na ceremonijo in omogočil boljše ozaveščanje rezultatov ceremonije. Zvočna kopel bo poglobila pot do sebe in utrdila spoznanja ceremonije. V polurnem zvočnem sproščanju z Albinco se boste prepustile harmonizaciji uma, telesa in duha. Spremljala nas bo tudi med potovanjem.

Zaključni krog in druženje

Ceremonijo bomo po zaključku potovanja s kakavom zaključile s pogovorom, integracijo izkušenj in prijateljskim druženjem. Po kakavovi ceremoniji se lahko sprožajo globoki čustveni procesi ter čiščenje blokad, zato poskušajte preživeti preostanek večera karseda mirno in brez stresa.

O gostiteljicah
Špela Baričič

*inštruktorica joge obraza *Moon Mother® *raziskovalka starodavnih praks *ustanoviteljica SHIVA LUNINE SOBE

“Imela sem čudovito priložnost izkusiti, kako je, če se razdajaš in ne znaš drugim postaviti mej. Naučila se se, kako pomembno je ohranjati energijo in je ne razprševati in svoje pridobljeno znanje delim, z namenom ozaveščanja pomembnosti skrbi zase. Pot me je pripeljala do ponovnega odkritja starodavnih tehnik in ženskih praks, do vzpostavitve stika s seboj in z naravo. Šele, ko sem spoznala sebe, ko sem začela vedno bolj slediti svojemu namenu, poslanstvu in slediti svojemu srcu, sem odprla svoje srce in naredila prostor za rast novega življenja v meni. Spoznala sem, kako pomembna je moja energija in moje dobro počutje in zavedanje, da lahko živim sebe in kako pomemben je moj doprinos k okolici. Materinstvo je mojo strast do raziskovanja in sledenja intuiciji še poglobila in za to sem hvaležna svoji največji učiteljici. Plod tega raziskovanja in srčnega dela je tudi (SHIVA) LUNINA SOBA, prostor za umik in nego Žensk. Prostor, kjer se odvija energijska joga, energijske “antistres” delavnice za Ženske, predavanja, joga obraza, rituali..., vse z namenom spoznavanja samih sebe, vzpostavljanja energijske pretočnosti in hormonskega ravnovesja ter povezavi z ženstvenostjo.”

Špela_meditira.jpg
Tadeja Škorja

Zanima jo vse, kar ji pomaga bolje spoznavati samo sebe in svet okoli sebe. Bolj kot spoznava, bolj se zaveda, da to nista dve ločeni stvari. V življenju ji je na pot prišlo mnogo izjemnih ljudi, ki so jo vsak na svoj način naučili mnogo stvari. Mnogi jo v Sloveniji poznate kot »desno roko« šamana iz Južne Amerike, Naguala Uchuja. Sedem let dela in potovanj po celem planetu z Uchujem ji je dalo ogromno izkušenj in stvari, za katere je globoko hvaležna.

 

Z rastlino učiteljico kakavom se je prvič srečala pri delu z Uchujem. Nato pa ji je življenje na pot prineslo tudi šamanko iz Velike Britanije, Rebeko Shaman, ki je ena najbolj znanih »cacao šamank« v Evropi. Udeležila se je njenega »Cacaoista treninga«, kjer so globoko in intenzivno v ženskem krogu delale z rastlino cacao in se učile njenih modrosti ter vodenja ceremonij z njo. Duh rastline, boginja Ixcacao jo je presenetila, navdušila s svojo globino in modrostjo ter nahranila njeno srce. Ob delu z njo je začutila, kako pomembno je, da si ženske nudimo svete prostore in druženja, kjer smo varne in kjer lahko samo smo to, kar smo.

 

Skozi leta dela z rastlino se je nato njena povezava z njo in način dela postopno gradil in poglabljal. Z velikim veseljem sedaj njene srčne energije deli naprej z vsemi, ki vas pokliče.

 

Več o njej lahko preberete TUKAJ

  dr. Albinca Pesek
Albinca je glasbenica, glasbena pedagoginja, profesorica, avtorica osnovnošolskih učbenikov za glasbo, zvočna in plesna terapevtka, Tomatis terapevtka in še kaj. Svoje življenje je posvetila svoji ljubezni do glasbe, je prava zakladnica dolgoletnih izkušenj dela z zvokom, kar je čutiti skozi vse njeno delo in igranje. Razvajala nas bo z zvočno kopeljo.

Povezave

 

www.arianasyard.com

 

Facebook in Instagram:

 

Ariana's Yard – Cacao Delight / Arianino dvorišče – slastni kakav

SHIVA Lunina Soba

@shiva_lunina_soba

OPOMBA: Kakav je varen za uživanje. Obstaja nekaj zdravstvenih stanj, pri katerih zmanjšamo dozo. Če imate bolezni srca, jemljete antidepresive ali ste noseči, temu ustrezno prilagodimo vašo dozo. Če imate epilepsijo, vas zaradi vaše varnosti žal ne moremo povabiti na kakavovo ceremonijo. Več podrobnosti o zdravstvenih stanjih ob prijavi.

kakav Tadeja.jpg
JK7_7375.JPG
zrna .JPG
Pogoji prijav, kotizacija in način plačila

Cena udeležbe na delavnici znaša 55,00 evrov (vključen je ekološki presni obredni kakav, prigrizki in čaji).

Število mest je zaradi kvalitete izvedbe dela in maksimalnega učinka delavnic omejeno. Minimalno število udeleženk je 5, maksimalno 15.

Mesto na delavnici/ah je zagotovljeno s plačilom kotizacije na TRR, prejet ob prijavi.

Čas trajanja delavnice je okviren, možne so minimalne spremembe v trajanju glede na vsebino podajanja.

Prijavite se lahko preko spodnjega prijavnega gumba. Po prijavi prejmete potrditveno sporočilo z napotki glede same izvedbe delavnice.

Za več informacij pišite na e-mail: shivajogaobraza@gmail.com

Srčen pozdrav!

SHIVA LUNINA SOBA,

Špela Baričič s.p.